duminică, 18 septembrie 2016

Broderie cu aspect tradițional pe o ie reușită


   Deși broderia este realizată cu o mașină de brodat, rezultatul a uimit mulți ochi. Calitatea rezultatului s-a ridicat la aspectul unei broderii manuale. Sigur că o ie moștenită de la bunica este cea mai dulce pânză peste inima urmașei, dar nu toate avem de unde moșteni sau din ce sa facem asemenea cadouri fetelor noastre dragi. 
     Soluția? Cu pricepere și cu o mașină de brodat profesională, cu materiale de calitate, se poate obține o bluză cu care te poți mândri oriunde în lume. 
Variantele sunt simple: fie ai un material (din lada bunicii) fie preferi pânza noastrâ topită (cum se făceau cândva), apoi alegi modelul de brodat și vii la măsurători la noi. 
       Ia va fi gata pentru evenimentul special unde dorești să uimești.


marți, 13 septembrie 2016

Trusoul personalizat pentru botez, află detaliile care fac diferența


 Pentru că trusoul pentru botez este foarte important, am detaliat mai jos toate produsele incluse de noi: calitatea materialului, dimensiunea fiecărui articol, posibilitatea de a broda orice.

Trusou-botez-personalizat-casuta-cu-povesti-brodateTrusou-botez-personalizat-casuta-cu-povesti-brodate-cutie

Toate elementele trusoului sunt așezate într-o cutie delicată, cu imagini vintage, accesorizată cu dantelă și organza, accesorii ce se regăsesc și în toate elementele trusoului. 
- Pânza de mir/crasma este realizată din două straturi de pânză din bumbac 100%, decorată cu o dantelă fină și personalizată cu o broderie în ton cu tema botezului.
Prosop pentru copil  70x140 cm, din bumbac 100%, accesorizat cu dantelă fină din bumbac și organza, personalizat cu aceeași broderie ca și pânza de mir.
- Fașa este realizată din pânza de bumbac ca și pânza de mir, lunga de 150 cm, accesorizată cu dantelă fină pe margine și personalizată prin broderie cu tema botezului.
Sticluța de mir împodobită cu panză din bumbac, dantelă și organza, personalizată cu tema botezului, iar acest accesoriu poate fi detasat de sticlă pentru a nu se murdari cu ulei în momentul folosirii.
- Prosopul pentru preot 50x90 cm, din bumbac 100%, accesorizat cu dantelă și organza, personalizat cu o broderie în tema botezului. 
-Săculețul cu săpun pentru preot este realizat  din pânza de bumbac și dantelă, personalizat cu o broderie și contine un săpun pentru copii, parfumat discret și ambalat într-o folie transparentă pentru a fi protejat.
Batista bebelușului este realizată din aceeași pânza de bumbac, cu dantelă pe margine și personalizată print-o broderie cu tema botezului, aceasta putând fi folosită și ca marturii de botez pentru invitati.
        Alături de o imagine se poate broda numele copilului și data botezului.

Sună-ne și spune-ne la ce trusou te-ai gândit și noi îți oferim soluția personalizată!
Ne poți face o vizită pentru a vedea fiecare obiect și pentru a te convinge. Te așteptăm cu drag!


luni, 12 septembrie 2016

Taina botezului și semnificația obiectelor din trusoul de botez


     Câte ceva despre Taina botezului și semnificația obiectelor din trusoul de botez

      Cei mai mulți dintre noi am participat la un botez, fie ca părinți, fie ca nași, dar de cele mai multe ori, prea preocupați de organizarea evenimentului cu tot ceea ce presupune el, pierdem din vedere semnificația cea mai importantă, și anume, slujba botezului și ceea ce se intamplă pe parcursul acesteia. 
      Botezul este începutul vieții în Hristos si în Biserica, iar nasii, care devin "părinții spirituali", mărturisesc credința în numele copilului botezat. Taina botezului reprezintă scufundarea copilului în apă de trei ori în numele Sfintei Treimi, moment în care coboară harul Duhului Sfânt, iar copilul este iertat de păcatele strămoșești, renaște duhovnicește și devine membru al Bisericii Creștine.

      Slujba botezului este compusă din două părți :

  • Prima parte este cea a dezlegării pentru alungarea duhurilor rele și se face în pridvorul bisericii. Aici are loc lepădarea de satana, unirea cu Hristos și mărturisirea credinței prin rostirea de către nași a Crezului. Urmează tămâierea în jurul mesei și a cristelniței, ce simbolizează buna mireasmă a Duhului Sfânt care alungă mirosul greu al păcatului. 
  • Cea de a doua parte reprezintă slujba botezului și cea a mirungerii ce cuprinde rugăciuni pentru sfințirea apei de botez și a untdelemnului "bucuriei " cu care copilul este uns înaintea botezului: pe frunte, piept, mâini și picioare și din care preotul toarnă apoi de trei ori în apa botezului.
        Copilul este scufundat de trei ori în cristelniță (în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh). Scufundarea de trei ori reprezintă cele trei zile petrecute de Hristos în mormânt, iar afundarea în apă este de fapt moartea noastră pentru viața de păcat de până atunci, iar ieșirea din apă este învierea noastră împreună cu El, pentru viața cea nouă. 
        După ce este scos din apă, preotul dă copilul nașilor care poartă pe brațe pânza de mir/crasma și-l înfășoară cu ea pe acesta. 
       Acum este momentul când preotul aprinde lumânarea pe care o țin nașii, pentru a arăta lumina harului primit la botez. 
  După alte rugăciuni preotul unge trupul celui botezat cu Sfântul și Marele Mir. 
       Preotul, nașul și copilul înconjoară de trei ori cristelnița și masa pe care este Sfânta Evanghelie, ceea ce reprezintă semnul bucuriei Bisericii pentru primirea în sânul ei a unui nou credincios. 
       După acest moment preotul taie perii capului copilului, în semnul Sfintei Cruci, ca semn că s-a lepădat de omul vechi și s-a îmbrăcat în cel nou. 
      Nașii îmbracă copilul în veșminte noi, după care preotul îl duce în fața Sfântului Altar și îl impărtășește cu Trupul și Sângele lui Hristos. 
       Aici se încheie slujba botezului, după care nașii, părinții și invitații merg să petreacă în cinstea celui mai nou membru al Bisericii Creștine.